Kmínový chleba s pivem – nekynutý

Na 1 formu (údajně 12 porcí) si připravte:

500 g hladké mouky
2 lžíce krupicového cukru
1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
1,5 lžičky soli
1 lžička jedlé sody
60 g másla
4 lžičky kmínu
2 vejce
180 ml podmáslí
180 ml piva (dávala jsem světlé)

V jedné míse smíchejte mouku, cukr, prdopeč, sůl, sodu a kmín. Nastrouhejte do ní máslo. V druhé misce rozšlehejte vejce s podmáslím a přidejte většinu piva. Nalijte do suché směsi a umíchejte řidší těsto. Podle potřeby můžete přidávat zbytek piva.

Těsto vyklopte na pomoučněnou plochu a asi 10 minut jemně zpracovávejte.

chleba_2_testo

Těstem vyplňte formu na chlebíček (cca 13×23 cm; já mám formu z Ikea, která má 1,3 litru a je přesná) a na povrchu párkrát nařízněte.

chleba_3_veforme

Pečte uprostřed trouby na 180 stupňů cca hodinu až 70 minut, potom vyzkoušejte špejlí, která by po vytažení měla být suchá.

chleba_4_vtroube

Já jsem připravila poloviční dávku, které také stačil poloviční čas (a proto je to na fotkách takový zakrslík).

chleba_5_hotovy

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s