Králík Braillon

Pár ingrediencí, jednoduchá příprava, dokonalý kousek francouzské kuchyně. Co víc si přát? Snad už jen roztomilé jméno. Zkomolenou výslovností mu říkám Brejloun (správně se vyslovuje brejon). 🙂

2 králičí stehna
2 lžíce dijonské hořčice*
2 lžíce oleje
200 ml bílého vína
200 ml smetany ke šlehání

Výbornou variantou je použití dijonské hořčice s medem. U nás se dá koupit v běžné síti, značka Maille.

Rozehřejte si troubu na 180 stupňů.

Králíka osolte, opepřete a pomažte hořčicí.

Na pánvi na troše oleje z obou stran krátce prudce osmažte maso, aby se zatáhl.

Porce králíka vložte do zapékací nádoby, podlijte vínem a pečte asi hodinu a půl, případně podle potřeby i déle – až bude maso měkké. Průběžně polévejte šťávou; pokud se vám šťáva moc vypeče, můžete podlít trochou vody nebo vývaru.

Na závěr vyndejte maso z mísy a udržujte v teple. Ve výpeku rozmíchejte smetanu a prohřejte.

Maso podávejte přelité šťávou, s pečenými bramborami nebo čerstvými bagetami.

medovy_braillon
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s