Pár ingrediencí, jednoduchá příprava, dokonalý kousek francouzské kuchyně. Co víc si přát? Snad už jen roztomilé jméno. Zkomolenou výslovností mu říkám Brejloun (správně se vyslovuje brejon). 🙂
2 králičí stehna
2 lžíce dijonské hořčice*
2 lžíce oleje
200 ml bílého vína
200 ml smetany ke šlehání
Výbornou variantou je použití dijonské hořčice s medem. U nás se dá koupit v běžné síti, značka Maille.
Rozehřejte si troubu na 180 stupňů.
Králíka osolte, opepřete a pomažte hořčicí.
Na pánvi na troše oleje z obou stran krátce prudce osmažte maso, aby se zatáhl.
Porce králíka vložte do zapékací nádoby, podlijte vínem a pečte asi hodinu a půl, případně podle potřeby i déle – až bude maso měkké. Průběžně polévejte šťávou; pokud se vám šťáva moc vypeče, můžete podlít trochou vody nebo vývaru.
Na závěr vyndejte maso z mísy a udržujte v teple. Ve výpeku rozmíchejte smetanu a prohřejte.
Maso podávejte přelité šťávou, s pečenými bramborami nebo čerstvými bagetami.