Tartiflete

Dokonalá kombinace několika základních surovin a téměř bezpracná příprava udělají z tohoto jídla francouzských pastevců i vašeho favorita.

6 brambor
150 g slaniny v celku, nakrájené na kousky
1 – 1 a ½ cibule, nakrájené na kolečka
150 g sýru Reblochon*, nastrouhaného nahrubo
1 dl suchého bílého vína

* Reblochon je zrající sýr z kravského mléka s pevnou kůrkou. Řádně smrdí, tak se na to připravte. Seženete ho například v Sýrárně na Jiřího z Poděbrad v Praze.

Brambory oloupejte, nakrájejte na cca 1cm plátky a asi 5 minut předvařte.

Do zapékací nádoby dejte polovinu brambor, přidejte cibuli a slaninu a zakončete bramborami. Nahoru nasypte sýr a zalijte vínem.

Pečte na 180 stupňů asi 30 minut.

Tip: Pokud zvolíte několik menších zapékacích nádob, můžete v nich jídlo rovnou podávat, což je mnohem efektnější.

tartiflete
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s