Cuketová polévka s parmazánem

Jemná hustá polévka s chutí Itálie, která v zimě zahřeje a v létě potěší.

2 střední cukety, nakrájené na tenká půlkolečka
2 stroužky česneku, nasekané najemno
1 l zeleninového vývaru
100 ml smetany
hrst bazalky, nasekané
100 g parmazánu, strouhaného
olivový olej, sůl, pepř

Na oleji pomalu smažte česnek a cukety, cca 5-10 minut. Na závěr na minutu přidejte bazalku.

Zalijte vývarem a vařte další 10 minut nebo než cukety změknou. Přilijte smetanu, osolte a opepřete.

Odeberte asi čtvrtinu polévky a zbytek rozmixujte do hladka. Znovu smíchejte.

Přidejte většinu parmazánu a prohřejte.

Podávejte posypané zbytkem parmazánu, případně ještě s pečivem.

cuketova_polevka_se_syrem
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s