Zapečené noky s cuketou

Rychlý a snadný recept, za který by se nemusela stydět lepší italská restaurace.

noky_s_cuketou

Uvedené suroviny jsou na dvě porce.

300 g bramborových noků
1-2 dvě cuketky (podle velikosti , malé jsou lepší), nakrájené na tenká kolečka
1 jarní cibulka, nakrájená na kolečka
kůra z ½ citrónu
½ kelímku 30% smetany (100 ml)
50 g parmazánu
125 mozzarelly (malý balíček)
1 červená chilli paprička, nasekaná na drobno*
* lze vynechat, pokud nemáte rádi ostrá jídla

Uvařte noky a zapněte si v troubě gril.

Na troše olivového oleje krátce omažte chilli a cukety. Přidejte jarní cibulku, citronovou kůru, smetanu a parmazán. Můžete podlít cca dvěma lžícemi horké vody. Vše prohřejte.

Přidejte noky a důkladně promíchejte.

Celou směs přesuňte do zapékací misky a poklaďte plátky mozzarelly. Pod grilem zapečte 3-5 minut, až se sýr rozpustí.

Super je, když máte malé zapékací misky, ve kterých můžete jídlo hned podávat.

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s