Rychlý a snadný recept, za který by se nemusela stydět lepší italská restaurace.
Uvedené suroviny jsou na dvě porce.
300 g bramborových noků
1-2 dvě cuketky (podle velikosti , malé jsou lepší), nakrájené na tenká kolečka
1 jarní cibulka, nakrájená na kolečka
kůra z ½ citrónu
½ kelímku 30% smetany (100 ml)
50 g parmazánu
125 mozzarelly (malý balíček)
1 červená chilli paprička, nasekaná na drobno*
* lze vynechat, pokud nemáte rádi ostrá jídla
Uvařte noky a zapněte si v troubě gril.
Na troše olivového oleje krátce omažte chilli a cukety. Přidejte jarní cibulku, citronovou kůru, smetanu a parmazán. Můžete podlít cca dvěma lžícemi horké vody. Vše prohřejte.
Přidejte noky a důkladně promíchejte.
Celou směs přesuňte do zapékací misky a poklaďte plátky mozzarelly. Pod grilem zapečte 3-5 minut, až se sýr rozpustí.
Super je, když máte malé zapékací misky, ve kterých můžete jídlo hned podávat.