Halibut na citrónech

Výrazná, ale nevtíravá chuť sýrové směsi velmi dobře doprovází jemného halibuta.

halibut_s_citronem

4 filety z halibuta
200 g čerstvého smetanového sýra (typ lučina)
2 lžíce sušeného kopru
1 lžička citronové kůry
šťáva z půlky citronu
cca 1 lžíce mléka
sůl, pepř
+ druhá polovina citronu nakrájená na tenká kolečka

Ze všech ingrediencí smíchejte sýrovou směs. Mléka přidejte podle potřeby, aby byla směs dostatečně hladká.

Porce ryby osolte a opepřete.

Zapékací mísu vytřete trochou oleje. Vložte porce ryby, pokryjte je sýrem a na vrch dejte kolečka citronu.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů 15-20 minut (podle tloušťky ryby).

Podávejte s bagetami.

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s