Vylepšená verze klasické hispánské kombinace rýže-fazole.
150 g slaniny, nakrájené na kousky
3 porce rýže
200 g černých fazolí*
1 cibule, nakrájená na kolečka
1 lžíce petrželové natě (ne kudrnky), nasekané
1 lžíce sádla
sůl, pepř
* Černé fazole mají například v CountryLife. Sušené fazole je potřeba na 8-12 hodin předem namočit. Potom je slijte, dejte do čisté vody a cca 90 minut vařte (v papiňáku to trvá cca 25 minut). A pozor, voda z fazolí dost barví.
Uvařte rýži podle návodu (nejlepší na vaření je rýžovar).
Ve velké pánvi osmažte slaninu. Přidejte cibuli a sádlo. Až bude cibule dozlatova, přidejte rýži a promíchejte.
Na závěr vmíchejte fazole a petrželku.