Extrémně jednoduchý recept na bezmasé jídlo, které pohladí jemností dýně i šlehne pálivým kari. A je báječně syté.
půl kila dýně, což je asi půlka dýně, která vám přijde malá, ale ve skutečnosti je z ní dost jídel 🙂
400 ml kokosového mléka (= 1 konzerva)
2 lžičky červené kari pasty
olivový olej, sůl
Dýni rozpulte, vydlabejte dužinu a semínka a oloupejte slupku. Nakrájejte na kousky velikosti sousta.
Ve větší pánvi (např. woku) na rozehřejte olej a na něm nechte asi 2 minuty rozvonět kari pastu. Přidejte kousky dýně zlehka osmažte.
Zalijte kokosovým mlékem a 200 ml vody. Nechte vařit, než dýně změkne a omáčka zhoustne (asi 20-25 minut). Osolte.
Podávejte s jasmínovou rýží.
Do směsi kromě dýně můžete přidat i jinou zeleninu, např. papriku, brokolici nebo květák.