Brambory zapečené s chorizem

Zapečené brambory s netradiční příchutí.

brambory_zapecene_s_chorizem_1

700 g brambor, oloupaných
1 klobása chorizo*, nakrájená na kolečka
100 g černých oliv
1 cibule, nakrájená na kolečka
1 lžíce másla
100 ml mléka
100 ml olivového oleje
tymián
sůl, pepř

* Chorizo je španělská papriková, mírně pikantní, tvrdá klobása. Nenahrazujte ji.

200 g brambor nakrájejte na kostky a uvařte ve slané vodě doměkka. Rozštouchejte je s máslem a s mlékem a olejem umíchejte na hodně tekutou kaši. Osolte a přidejte tymián.

Zbylé brambory nakrájejte na plátky. Do vymazané zapékací misky kladně plátky brambor, cibuli, chorizo a olivy, zalijte bramborovou kaší; podle potřeby tvořte víc vrstev.

Zapečte v troubě na 200 stupňů asi 40 minut.

brambory_zapecene_s_chorizem_2
Advertisement

1 komentář: „Brambory zapečené s chorizem

  1. Hodně zajímavý recept, chorizo bych brala, ale ty olivy tam jsou pro mě překvapením. Jelikož ráda dělám francouzské brambory a různě si s tím hraju, že vždy dělám trochu podle jiného receptu, určitě vyzkouším i tento, děkuji za něj.

    To se mi líbí

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s