Zapečené brambory s netradiční příchutí.
700 g brambor, oloupaných
1 klobása chorizo*, nakrájená na kolečka
100 g černých oliv
1 cibule, nakrájená na kolečka
1 lžíce másla
100 ml mléka
100 ml olivového oleje
tymián
sůl, pepř
* Chorizo je španělská papriková, mírně pikantní, tvrdá klobása. Nenahrazujte ji.
200 g brambor nakrájejte na kostky a uvařte ve slané vodě doměkka. Rozštouchejte je s máslem a s mlékem a olejem umíchejte na hodně tekutou kaši. Osolte a přidejte tymián.
Zbylé brambory nakrájejte na plátky. Do vymazané zapékací misky kladně plátky brambor, cibuli, chorizo a olivy, zalijte bramborovou kaší; podle potřeby tvořte víc vrstev.
Zapečte v troubě na 200 stupňů asi 40 minut.

Hodně zajímavý recept, chorizo bych brala, ale ty olivy tam jsou pro mě překvapením. Jelikož ráda dělám francouzské brambory a různě si s tím hraju, že vždy dělám trochu podle jiného receptu, určitě vyzkouším i tento, děkuji za něj.
To se mi líbíTo se mi líbí