Kombinace hrušek s nivou je klasická a vždycky zaujme, tak šup s ní na vepřové panenky.
Na dvě porce si připravte:
150 g vepřové panenky
1 hruška, nakrájená na plátky
1 červená cibule, nakrájená na půlkolečka
50 g nivy, nastrouhané
lžička sušeného rozmarýnu
sůl, olej
Panenku nakrájejte na 2centrimetrové plátky a zlehka je promačkejte nebo naklepejte klouby ruky. Osolte a z obou stran krátce osmažte na pánvi tak, aby se maso zatáhlo.
Na troše oleje pomalu opékejte cibuli a hrušky, než změknou. Ochuťte rozmarýnem.
Maso naskládejte do zapékací misky. Přidejte cibuli s hruškami a posypte nivou. Dejte na 10 minut zapéct do trouby na 180 stupňů.
Podávejte s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.