Ostrá kuřecí směs s arašídy

Trošku jako kung pao, ale vlastně dost po evropsku…

kung_pao

2 porce kuřecího masa (stehno nebo prso, dle libosti), nakrájené na velikost sousta*
3 lžíce sójové omáčky (když použijte omáčku tamari, ta je navíc bezlepková)
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce solamylu
1 lžička rýžového octa
cca 10centimetrový kousek pórku
1 stroužek česneku, utřený
100 g arašídů
1 chilli paprička, nasekaná na drobno

*Pro vegetariánskou verzi použijte bílé tofu.

Připravte si marinádu: smíchejte 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje, 1 lžíci vody a 1 lžíci solamylu a vložte do ní kuřecí kousky. Přikryjte misku talířem nebo fólií a nechte v lednici hodinu odpočívat.

Zbytek přísad smíchejte na omáčku.

Maso i s marinádou zprudka opečte v pánvi wok. Až se maso zatáhne, přidejte omáčku s cibulkami a arašídy a nechte zhoustnout.

Podávejte s rýží.

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s