Trošku jako kung pao, ale vlastně dost po evropsku…
2 porce kuřecího masa (stehno nebo prso, dle libosti), nakrájené na velikost sousta*
3 lžíce sójové omáčky (když použijte omáčku tamari, ta je navíc bezlepková)
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce solamylu
1 lžička rýžového octa
cca 10centimetrový kousek pórku
1 stroužek česneku, utřený
100 g arašídů
1 chilli paprička, nasekaná na drobno
*Pro vegetariánskou verzi použijte bílé tofu.
Připravte si marinádu: smíchejte 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje, 1 lžíci vody a 1 lžíci solamylu a vložte do ní kuřecí kousky. Přikryjte misku talířem nebo fólií a nechte v lednici hodinu odpočívat.
Zbytek přísad smíchejte na omáčku.
Maso i s marinádou zprudka opečte v pánvi wok. Až se maso zatáhne, přidejte omáčku s cibulkami a arašídy a nechte zhoustnout.
Podávejte s rýží.