Trochu té české chuti 😉 Chvilku si na jídlo počkáte, ale odměnou je vynikající křehké a šťavnaté maso.
4 plátky vepřové krkovice*
100 g plátkové slaniny
2-3 cibule, nakrájené na kolečka
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
300 ml černého piva
kmín
sůl, mletý pepř
* Nedělejte si hlavu, když máte maso prorostlé. Pěkně se vypeče.
Plátky masa naklepejte (když dáte maso do igelitového sáčku, nebudete mít kuchyň od mastných skvrn). Osolte ho a opepřete.
Vložte do zapékací mísy, posypte kmínem a poklaďte plátky slaniny. Na vrch rozložte cibuli a česnek.
Zalijte pivem.
Zapékací mísu přiklopte (v nouzi stačí zakrýt alobalem) a pečte v troubě 1 a ½ hodiny na 170 stupňů. Na posledních 10 minut odkryjte.
Podávejte například se šťouchanými bramborami.