Marocké kuře s batátovou kaší

4 kuřecí prsa
4 batáty
2 lžičky koření ras-el-hanout
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená na plátky
1 stroužek česneku, nasekaný
200 ml drůbežího vývaru
2 lžičky medu
šťáva z 1/2 citrónu
hrst zelených oliv
1 lžíce másla
sůl

Batáty oloupejte, nakrájejte na kousky a dejte vařit, než budou měkké. Potom rozmačkejte spolu s trochou másla.

Kuřecí prsa osolte a posypejte kořením. Z obou stran rychle opečte. Vyjměte z pánve.

Přidejte olej a osmažte cibuli a česnek. Zalijte vývarem, přidejte med, citronovou šťávu a olivy. Promíchejte a vložte zpátky maso. Vařte asi 10 minut, než omáčka zhoustne.

Podávejte s batátovou kaší.

marocke_kure_s_batatovou_kasi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s