Jako vždy i těstoviny, rychlé a snadné.
100 g šunky, nakrájené na kostičky
50 g mraženého hrášku, prolitého horkou vodou
150 ml kuřecího vývaru
150 ml smetany
2 stroužky česneku, nasekané
máslo
těstoviny (ideální jsou ouška nebo mušličky, které kromě omáčky zachytí i hrášek)
sůl, pepř
Na másle krátce osmažte česnek a hrášek. Zalijte horkým vývarem a polovinou smetany. Opepřete. Vařte, až začne omáčka houstnout. Kdyby se jí houstnout dlouho nechtělo, pomůžete si 1 lžičkou kukuřičného škrobu (maizena, gustin) rozmíchanou v jedné lžíci vody. Na závěr přidejte šunku.
Těstoviny uvařte al dente.
V hrnci od těstovin rozpusťte trochu másla a rychle prohřejte zbytek smetany. Vmíchejte těstoviny a obalte ve smetaně.
Přidejte omáčku a důkladně promíchejte. Ihned podávejte.