I v zimě si můžeme užít trochu letních vůní (a chutí).
Na těsto:
75 g moučkového cukru
250 g hladké mouky
125 g změklého másla
2 žloutky
Na náplň:
85 ml medu
3 snítky čerstvého tymiánu (nebo necelou lžičku sušeného)
500 g ricotty
1 lžíci hladké mouky
kůru z 1 citrónu
4 vejce
3 lžíce krupicového cukru
Nejprve připravte těsto. Prosyjte mouku s cukrem, přidejte máslo a prsty zpracujte drobenku. Do té zapracujte žloutky, případně lžíci až dvě vody. Zpracujte pevné těsto, které zabalte do potravinové fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici.
Med zahřejte s tymiánem a nechte vychladnout, aby se rozvinula vůně koření.
Vejce rozšlehejte s cukrem. Ricottu smíchejte s moukou a citronovou kůrou, přidejte vejce a med.
Z těsta vyválejte cca 3-4 milimetry tenkou placku, kterou vyložte připravenou dortovou formu (23 cm). Nalijte náplň na na 180 stupňů pečte, než náplň zpevní (cca 45 minut).