Nevím, jak jinak tenhle dezert pojmenovat, protože „čokoládový dort“ to ani z desetiny nevystihuje.
Korpus:
250 g čokoládových sušenek (třeba kakaové Bebe)
1 lžíce hladké mouky
135 g másla, rozpuštěného
1. vrstva:
100 g čokolády na vaření
125 ml smetany ke šlehání
2. vrstva:
200 g čokolády na vaření
600 ml smetany ke šlehání
+ kakao na ozdobu
Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a kraje vymažte máslem.
Sušenky rozdrťte (nejjednodušší je to v igelitovém pytlíku válečkem), smíchejte s rozpuštěným máslem a vlhkou směs vmačkejte do formy. Dejte mi půl hodiny do lednice.
Čokoládu nalámejte do smetany a postupně zahřívejte, až bude čokoláda rozpuštěná. Nalijte na korpus a opět nechte alespoň hodinu odpočinout v chladu.
Čokoládu a polovinu smetany zahřívejte stejně jako u první vrstvy. Nechte vychladnout. Druhou polovinu smetany ušlehejte do tuha a do ní postupně vmíchejte vychladlou směs. Toto je poslední vrstva dortu.
Nechte ideálně přes noc v lednici.
Před podáváním posypte kakaem.