Zapečené brambory s celerem

Hodně netradiční varianta zapečených brambor.

600 g brambor
150 g celeru
100 g slaniny vcelku, nakrájené na kostičky
300 ml smetany
300 ml mléka
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžička sušeného rozmarýnu
sůl

Celer i brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (můžete i nastrouhat).

Mléko, smetanu, hořčici a rozmarýn smíchejte a přiveďte skoro k varu.

Do zapékací nádoby nalijte trochu mléčné směsi, dejte vrstvu brambor, osolte, posypte slaninou a opět polijte. V další vrstvě vyměňte brambory za celer a takhle střídejte vrstvy, dokud máte ingredience.

Zakryjte víkem a pečte na 170 stupňů asi 45 minut.

zapeceny_celer

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s