Litý perník

Tradiční recept našeho dětství, opět oprášený a úspěšný.
Množství ingrediencí se dá upravit podle velikosti formy nebo plechu. A taky záleží na to, jak velký hrnek máte 😉

1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek mléka
1 hnek cukru moučka
1/2 hrnku oleje
1/2 prášku do pečiva
1/2 prášku do perníku
1 vejce
2 lžíce kakaa

Vejce ušlehejte s cukrem, přidejte zbytek přísad. Jednoduše to zvládne elektrický mixér, ale v ruce to funguje taky. Získáte tekuté těsto. Nalijte ho do formy a pečte asi 30 minut na 180 stupňů.

Délka pečení je orientační!! Záleží na tloušťce těsta a schopnostech vaší trouby. Vyzkoušejte špejlí.

Perník se dá potřít čokoládovou či citronovou polevou, případně rozkrojit a potřít kyselejší marmeládou. Výtečný je ale i jen tak.

Obměnu můžete připravit tak, že do těsta nakrájíte jednu hrušku.

pernik
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s