Bylinková koprovka

Nejlepší způsob, jak přivítat bylinky. Miluju koprovku. Zapomeňte na školní jídelnu a naučte se ji milovat taky.

2 lžíce másla máslo
1 lžíce hladké mouky
300 ml vývaru (může být drůbeží, hovězí nebo zeleninový)
kopr, nasekaný
1 kelímek 30% smetany
1 kelímek zakysané smetany
1 žloutek

V hrnci rozpusťte máslo. Zasypte moukou a chvíli smažte jíšku.

Zalijte horkým vývarem, přidejte smetanu a chvíli povařte.

V zakysané smetaně rozmíchejte žloutek. Přidáme směs do hrnce a krátce povařte. Omáčka začne houstnout.

Já preferuji podávání s vajíčkem a bramborem, ale může dávat i plátek hovězího masa a knedlík.

koprovka

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s