Sekaná

Tento recept není úplně tradiční, ale radost s ním uděláte i staromilcům.

Přísady na 4 porce:
500 g mletého hovězího masa (nebo směs vepřového a hovězího)
100 g plátkové slaniny, najemno nakrájené
1 rohlík
1 cibule, najemno nakrájená
mléko
2 větší stroužky česneku, utřené
1,5 lžičky čerstvého tymiánu (nebo 1 sušeného)
1 lžíce majoránky
1,5 lžíce dijonské hořčice

Na potírání:
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce piva
1 lžíce oleje
1 lžička sladké papriky

Slaninu osmažte na mírném plamenu (ideální na teflonce – sama pustí tuk, proto není třeba ji podlévat olejem). Přidejte cibuli a smažte do měkka, ale nikoli do hněda.

Rohlíky nakrájejte na kousky a zalijte mlékem tak, aby se nasákly.

V míse smíchejte maso, vymačkané rohlíky a všechny zbylé ingredience. Zpracujte do šišky, případně dvou menších. Vložíme do pekáče či zapékací mísy a potřete směsí z uvedených přísad.

Sekanou pečte odkrytou na 180 stupňů asi 3/4 hodiny. Během pečení můžete ještě potřít směsí. Ale pozor – když budete potírat často, povrch bude stále mokrý a nevznikne vám kůrka.

Podávejte například s bramborovou kaší nebo chlebem.

sekana

Advertisement

1 komentář: „Sekaná

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s