Rychlá a jednoduchá omáčka k těstovinám, která rozhodně zasytí a neurazí ani rozmlsané jazyky.
Na její přípravu potřebujete:
1 lžíce másla
1 lžička tymiánu
100 g mascarpone
100 g gorzonzoly
50 g parmazánu
30 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
50 ml mléka
čerstvě mletý pepř
+ dlouhé těstoviny
V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a krátce na něm osmažte tymián. Přidejte marcarpone a rozdrobenou gorgonzolu a postupně rozpouštějte.
Když se sýry spojí, přidejte mléko a prohřejte. Na závěr vmíchejte ořechy a parmazán a dochuťte pepřem.
Těstoviny uvařte al dente a podávejte přelité omáčkou.
Na dokumentační fotce jsem právě zkoušela špagety obarvené sépiovým inkoustem. Při přípravě jsou těstoviny cítit, jako když vaříte ryby, ale chuťově to poznat není.