Třísýrová omáčka s ořechy

Rychlá a jednoduchá omáčka k těstovinám, která rozhodně zasytí a neurazí ani rozmlsané jazyky.

Na její přípravu potřebujete:
1 lžíce másla
1 lžička tymiánu
100 g mascarpone
100 g gorzonzoly
50 g parmazánu
30 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
50 ml mléka
čerstvě mletý pepř
+ dlouhé těstoviny

V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a krátce na něm osmažte tymián. Přidejte marcarpone a rozdrobenou gorgonzolu a postupně rozpouštějte.

Když se sýry spojí, přidejte mléko a prohřejte. Na závěr vmíchejte ořechy a parmazán a dochuťte pepřem.

Těstoviny uvařte al dente a podávejte přelité omáčkou.

Na dokumentační fotce jsem právě zkoušela špagety obarvené sépiovým inkoustem. Při přípravě jsou těstoviny cítit, jako když vaříte ryby, ale chuťově to poznat není.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s