Nebojte se zeleniny, polévky z ní jsou nejlepší a jedí je i odmítači vařené zeleniny!
Zhruba 4 porce připravíte z:
1 větší cuketa, nakrájená na slabší plátky
700 ml zeleninového vývaru
2 lžic oleje
2 lžiček sušeného tymiánu
1 cibule
100 g plátkové slaniny
2 stroužky česneku
sůl, pepř
Na oleji osmažte nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a menší kousky slaniny.
Zasypte tyminánem, přidejte cuketu a zalijte horkým vývarem. Vařte 5-10 minut, než cuketa změkne (což záleží na tom, jak silné plátky jste nakrájeli).
Na závěr dochuťte solí a pepřem.
Pro zelenější barvu a hustější dojem můžete část polévky odebrat a rozmixovat tyčovým mixérem.
Polévka je dobrá s bagetkou či toustem.