Potřebujete:
4 hermelíny
olej
feferonky
česnek
grilovací koření (nebo jakákoliv směs – steaky…)
bobkový list
kuličky různobarevného pepře
pár kuliček nového koření
hromada cibule
Do oleje dejte bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a pomalu zahřívejte (pozor, jde to rychle! koření se nesmí začít smažit, zhořklo by! – olej musí být jen teplý). A nechte zase vychladnout.
Sýry rozpulte a dovnitř nasypte grilovací koření, prolisovaný česnek a rozdrcené papričky, kapičku oleje a rozetřete. Sýry opět spojte.
Do vysoké sklenice střídavě dávejte cibuli na kolečka a sýr – mezi jednotlivé vrstvy přidávejte koření z oleje, aby nebylo jen na vrchu. Nakonec celé zalijte zchladlým olejem.
Poté sklenici uzavřete a vyklepte z ní vzduchové bubliny – tj. klepejte dnem sklenice o stůl a naklánějte ji (aby cibule nezačala kvasit a olej se dostal všude). Za 3 dny je hermelín perfektní. K němu čerstvý chleba a pivo :))
Mezi vrstvy cibule můžete kromě už připraveného koření sypat další pochutiny, mně se například osvědčil zelený pepř naložený ve slaném nálevu.
Na další level taky hermelíny dostanete, když mezi ně přiklopíte pár vlašských ořechů nebo mandlí.
Na rychlohermelín použijeme teplejší olej, ale není to ono – zato je naložený za den. Stejnou službu vám udělá, pokud necháte sklenici stát na sluníčku…