Chilli con carne

Skvělé jídlo na efekt a přitom zašpiníte jen jeden hrnec!

Na chilli pro 6 lidí potřebujeme:
1 kg mletého hovězího masa
500 g vařených červených fazolí (= 2 plechovky ve slaném nálevu)
2 plechovky loupaných krájených rajčat
2 čtverečky hořké čokolády (70%)
1 lžička oregana
chilli – mleté, sušené papričky nebo čerstvé, podle chuti; spíš víc než míň
slunečnicový olej
sůl, pepř

Na troše oleje osmažte maso. Vidličkou nebo vařečkou rozdrťte žmolky.

Z konzervy vyberte rajčata, přidejte je a přilijte i trochu nálevu. Pomalu vařte, aby směs houstla. Přidejte čokoládu, polovinu chilli, sůl a pepř.

Pokud se vám směs zdá moc řídká, rozmačkejte část fazolí. Následně přidejte i celé fazole (jsou už vařené, takže nepotřebují moc času). Prohřejte, dochuťte oreganem a zbytkem chilli.

Podávejte s nachos, tortilami, opečeným chlebem nebo tousty.

chilli_con_carne

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s