Luštěnina hodně používaná v jihoevropské a především asijské kuchyni. Má jemnou oříškovou chuť.
Jsou dvě možnosti: koupíte si ji sušenou a připravíte si ji doma, nebo ji koupíte rovnou v plechovce. Prvn9 varianta je levnější, druhá rychlejší.
Příprava sušené: na 12 hodin ji naložte do vody a potom asi hodinu vařte. Pokud máte papiňák, určitě ho využijte – doma se zkrátí na 20 minut. Udělejte rovnou celý sáček – vařenou, vychladlou cizrnu rozdělte do krabiček nebo sáčků a skladujte v mrazáku. Před použitím ji stačí zalít vroucí vodou a nechat pár minut rozpustit. Na chuti to není nijak poznat.
Výhoda vaření je i v tom, že můžete přidat řasu kombu, která výrazně snižuje nadýmání z luštěnin. Šikovné je dát ji do sáčku na sypaný čaj (např. drogerie dm), takže ji po vaření snadno vyjmete.
Pingback: Bulgurový salát s pečenými paprikami | Kvíčala na talíři
Pingback: Pálivá rýže s vůní Indie | Kvíčala na talíři
Pingback: Cizrnová polévka se špenátem | Kvíčala na talíři
Pingback: Marocká cizrnová polévka | Kvíčala na talíři
Pingback: Cizrnový salát s chorizem a rajčaty | Kvíčala na talíři