Perfektní použití pro tuhle hovězí pochoutku, zvlášť pokud si upečete celý kusanec a chlebíčky vás už nebaví 😀
100 g vlasových rýžových nudlí
150 g roastbeefu
2 jarní cibulky, nakrájené šikmo na proužky
1 červená nebo žlutá paprika, nakrájená na proužky
100 g brokolice
hrst sojových klíčků, omytých
2 lžíce sezamových semínek
hrst koriandru, nasekaného
na zálivku:
5 cm zázvoru, najemno nastrouhaného
1 zelená chilli paprička, nasekaná najemno
1 lžíce třtinového cukru
3 lžíce rostlinného oleje (ideálně arašídového, ale může být i řepka nebo slunečnice)
1 lžíce sezamového oleje*
3 lžíce sojové omáčky
3 lžíce limetkové šťávy
sůl, pepř
* Sezamový olej najdete v „mezinárodních koutcích“ super- a hypermarketů, ale často také v asijských potravinách, kde bývají levnější.
Všechny ingredience na zálivku smíchejte v misce.
Roastbeef nakrájejte na tenké plátky a nechte chvíli marinovat v zálivce.
Brokolici rozdělte na co nejmenší růžice (opravdu velikosti sousta) a připravte ji blanšírováním: vhoďte do vroucí slané vody, nechte 1 až 1,5 minuty povařit, slijte a hned zchlaďte studenou vodou. Tak zůstane pěkně zelená a lehce křupavá.
Nudle připravte podle návodu (většinou je stačí jen zalít horkou vodou a nechat pár minut odstát).
Sezamová semínka krátce na sucho opražte na pánvi.
Ve velké míse smíchejte nudle, zeleninu, klíčky a roastfeef se zálivkou. Podle chuti opepřete a případně dosolte (sojová omáčka je ale dost slaná sama o sobě).
Podávejte posypané sezamem a koriandrem.