Rebarborový bezlepkový crumble

Na koláčích mám nejradši náplň a těsto mi někdy přijde jen jako nutný obal, co to drží pohromadě (jako kosti na kuřeti 😉 ). Řešením toho je crumble – drobenkový koláč bez těsta.

crumble2

Na formu o průměru 23 cm si připravte:

500 g rebarbory
1 lžíci vanilkového extraktu
4 lžíce třtinového cukru

Na drobenku:
110 g rýžové mouky
20 g kokosové mouky
40 g třtinového cukru (případně kokosového, nebo napůl)
60 g másla

Rebarboru oloupejte a nakrájejte na kostky. V misce ji posypte cukrem a přidejte vanilkový extrakt. Promíchejte a nechte hodinu až dvě odstát. Rebarbora pustí šťávu a cukr se rozpustí.

I se šťávou dejte do zapékací nádoby a pečte 20 minut na 170 stupňů.

Mezitím si připravte drobenku – máslo nakrájejte na kostky, dejte do misky spolu s ostatními ingrediencemi a prsty zpracujte do konzistenci, která se trochu lepí a trochu drolí.

Předpečenou rebarboru posypte drobenkou a pečte dalších 15-20 minut, než bude drobenka pevná a začne tmavnout.

crumble

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s