„Haricot verts à la provençale“. Skvělá křupavá příloha k masu, ať už steaku nebo ke grilování. Hodí se do salátů, a jak vidíte, dá se spojit i s tradiční českou kachnou, když ji chcete odlehčit.
300 g zelených fazolek
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, utřeného
6 snítek hladkolisté petrželky, nasekané najemno
1 lžíce másla
sůl, čerstvě mletý pepř
Fazolky očistěte, tj. okrájejte okraje a případně vyhoďte nějaké načernalé.
Dejte vařit dostatečné množství vody. Při varu ji osolte a vhoďte fazolky. Vařte 9 minut.
Fazolky slijte a propláchněte studenou vodou. Tak si nechají krásně svěží barvu.
V pánvi rozehřejte olej a krátce na něm osmažte česnek. Přidejte fazolky a petrželku a 1-2 minuty prohřejte za stálého míchání.
Sundejte ze sporáku a vmíchejte máslo. Osolte a opepřete.
Recept je z kuchařky Provence.