Zelené fazolky po provensálsku

“Haricot verts à la provençale”. Skvělá křupavá příloha k masu, ať už steaku nebo ke grilování. Hodí se do salátů, a jak vidíte, dá se spojit i s tradiční českou kachnou, když jí chcete odlehčit.

300 g zelených fazolek
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, utřeného
6 snítek hladkolisté petrželky, nasekané najemno
1 lžíce másla
sůl, čerstvě mletý pepř

Fazolky očistěte, tj. okrájejte okraje a případně vyhoďte nějaké načernalé.

Dejte vařit dostatečné množství vody. Při varu ji osolte a vhoďte fazolky. Vařte 9 minut.

Fazolky slijte a propláchněte studenou vodou. Tak si nechají krásně svěží barvu.

V pánvi rozehřejte olej a krátce na něm osmažte česnek. Přidejte fazolky a petrželku a 1-2 minuty prohřejte za stálého míchání.

Sundejte ze sporáku a vmíchejte máslo. Osolte a opepřete.

haricots verts

Recept je z kuchařky Provence.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s