Krůtí plátek se zeleninovo-smetanovou omáčkou

Často se mi stane, že na tento recept mám všechny ingredience doma. Za pár minut mám z čerstvé zeleniny skvělou omáčku, která se hodí nejen k masu, ale i těstovinám.
Ingredience jsou na 2 porce.

2 větší mrkve
4 rajčata
4 stonky řapíkatého celeru
4 lžičky zakysané smetany
2-3 větvičky čerstvého tymiánu
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

IMG_20150630_144252

Zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kousky.

Hodně rozehřejte nepřilnavou pánev a dejte do ní olej. Přidejte celer a mrkev. Po pár minutách přidejte rajčata a tymián.

Nechte zeleninu změknout, ale ne úplně rozvařit. Celkem to trvá asi 8 minut.

Přidejte smetanu a krátce prohřejte. Osolte a opepřete podle chuti.

K podávání si připravte plátek drůbežího masa a pečené brambory:
6 brambor
300 g krůtích (nebo kuřecích) prsou
sůl, pepř
olivový olej

Brambory co nejlépe vydrbejte kartáčkem a i se slupkou je nakrájejte na měsíčky. Dejte na plech nebo do zapékací misky, pokapejte olejem (skvělý je na to sprej), osolte a opepřete. Pečte cca 20 minut na 200 stupňů.

Maso nakrájejte na plátky a z obou stran osolte a opepřete. Rozehřejte pánev, dejte do ní lžíci olivového oleje a z obou stran maso osmažte. Můžete také udělat proužky a do pánvi přidat tymián.

 

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s