Polévka z medvědího česneku

Medvědí česnek roste volně v lesích, používá se jeho nať jako bylinka. Na jaře je k dostání na farmářských trzích. Svěží zelená vzpruha, první posel jara, trumfne okoukanou špenátovku 😉

polevka_z_medvediho_cesneku

3 brambory, nakrájené na malé kousky
svazek medvědího česneku
750 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
100 ml smetany
muškátový oříšek
sůl, bílý mletý pepř

medvedi_cesnek

Brambory dejte vařit do vývaru.

Listy česneku důkladně omyjte a nakrájejte nahrubo.

Když jsou brambory skoro měkké, přidejte česnek a jen krátce povařte.

Pomocí tyčového mixéru rozmixujte na krém – nemusí být úplně hladký, kousky mu dodají zajímavou texturu. Přidejte smetanu a prohřejte.

Dochuťte solí, pepřem a trochou muškátového oříšku (2-3 “strouhnutí” – nezapomeňte, že muškátový oříšek je halucinogenní).


Další tipy na využití medvědího česneku najdete tady.

Advertisements

One thought on “Polévka z medvědího česneku

  1. Pingback: Medvědí česnek | Kvíčala na talíři

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s