Bublanina

Nejrychlejší způsob, jak schovat jakékoli letní ovoce do sladkého obalu.

4 vejce
160 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
ovoce (třešně, jahody, meruňky, rybíz …)

Žloutky ušlehejte do hladké pěny se 130 g cukru (snadnější je to s mixérem, ale jde to v ruce metličkou). Přidejte mouku.

Bílku ušlehejte se zbytkem cukru na sníh a opatrně vmíchejte do těsta.

Těsto nalijte do formy a posypte ovocem. Trochu ho do těsta zatlačte.

Pečte 25 minut na 160 stupňů horkovzduch.

bublanina
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s