Papriková krémová polévka

500 g červených paprik (2-3 podle velikosti), nakrájených na kostičky
1 konzerva krájených rajčat
150 g zakysané smetany
100 g bulguru
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 lžička sušeného tymiánu
sůl, pepř
2 lžíce oleje

Bulgur uvařte podle návodu na obalu.

Na oleji 5 minut smažte papriky. Přidejte česnek a nechte rozvonět.

Zalijte rajčaty včetně nálevu a asi půl litrem horké vody. Osolte, opepřete a vařte 15 minut.

Přidejte tymián a promíchejte.

Odstavte z plotny a tyčovým mixérem trochu rozmixujte (tj. polévka zhoustne, ale zůstanou v ní kousky).

Vmíchejte zakysanou smetanu a podle chuti případně dosolte.

Podávejte s bulgurem.

paprikova_polevka_kremova

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s