Klasika, na kterou vždycky máme doma ingredience, takže se vaří, když je největší hlad. Funguje taky jako dobrý likvidátor starší zeleniny nebo zbytků droždí po pečení. #zachranjidlo
1/2 kostky čerstvého droždí
1 lžíce másla
1 cibule nakrájená na půlkolečka
1-2 mrkve (podle velikosti), nakrájené na kolečka
10 cm pórku, nakrájeného na kolečka
1 hrst zeleného hrášku (může být mražený)
1 litr zeleninového vývaru
sůl
Na zahuštění:
2 hrsti ovesných vloček
1 vejce
V hrnci rozpusťte máslo osmazte do měkka cibulku. Rozdrobte droždí a nechte ho rozpustit.
Zalijte vývarem, přidejte zeleninu a vařte, dokud není zelenina měkká (cca 10 minut). Pár minut před koncem přidejte vločky.
Vmíchejte vejce a prohřejte.
Podle chuti dosolte.