Houbovka s dýní

Jemná krémovitá konzistence dýně s výraznou chutí hub. Geniální kombinace.

200-300 g dýně hokkaido, nakrájené na kostky
200 g brambor, nakrájené na kostky
2 mrkve, nakrájené na kolečka
1 petržel, nakrájená na kolečka
kus celeru, nakrájený na kostky
2 malé cibule, nakrájené najemno
hrst sušených lesních hub*
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
* V sezóně samozřejmě můžete použít čerstvé houby.

Sušené houby nechte cca 15 minut namočit ve studené vodě.

Na oleji osmažte cibuli, poté přidejte kořenovou zeleninu.

Zalijte cca 1 litrem horké vody a přidejte houby i s vodou z namáčení (pokud jste použili čerstvé houby, tak zvýšte množství horké vody). Přidejte dýni i brambory a důkladně osolte. Vařte do měkka.

Třetinu zeleniny odeberte z hrnce a zbývající obsah rozmixujte tyčovým mixérem na hustý krém. Vráťte do hrnce zeleninu v celku.

Podle chuti osolte a opepřete.

houbovka_s_dyni

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s