Jemná krémovitá konzistence dýně s výraznou chutí hub. Geniální kombinace.
200-300 g dýně hokkaido, nakrájené na kostky
200 g brambor, nakrájené na kostky
2 mrkve, nakrájené na kolečka
1 petržel, nakrájená na kolečka
kus celeru, nakrájený na kostky
2 malé cibule, nakrájené najemno
hrst sušených lesních hub*
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
* V sezóně samozřejmě můžete použít čerstvé houby.
Sušené houby nechte cca 15 minut namočit ve studené vodě.
Na oleji osmažte cibuli, poté přidejte kořenovou zeleninu.
Zalijte cca 1 litrem horké vody a přidejte houby i s vodou z namáčení (pokud jste použili čerstvé houby, tak zvýšte množství horké vody). Přidejte dýni i brambory a důkladně osolte. Vařte do měkka.
Třetinu zeleniny odeberte z hrnce a zbývající obsah rozmixujte tyčovým mixérem na hustý krém. Vráťte do hrnce zeleninu v celku.
Podle chuti osolte a opepřete.