Hovězí se sušenými rajčaty

Nenáročné na přípravu i na ušpiněné nádobí = ideální 🙂

800 g hovězího masa, například zadního nebo loupané plece, nakrájené na kousky velikosti sousta
500 g žampionů, oloupaných a nakrájených na čtvrtky
2 cibule, nakrájená na kolečka
2 hrsti sušených rajčat, pokrájených
500 ml drůbežího vývaru
150 ml suchého bílého vína
40 g hladké mouky
1 lžička sušeného tymiánu
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Maso lehce osolte a opepřete. V hrnci, který můžete dát i do trouby**, rozehřejte olej a zprudka osmažte maso. Poprašte ho moukou a nechte zatáhnout. Maso vyjměte z hrnce.

Do hrnce nasypte cibuli a opékejte 2 minuty (podle poteby přidejte trochu oleje). Přidejte žampiony a opékejte 5 minut. Zalijte vínem a vývarem a přiveďte k varu. Přidejte maso a dejte hrnec do trouby.

Přiklopené pokličkou pečte 3 hodiny na 150 stupňů. Občas promíchejte a podle potřeby dolijte vývar. Cca půl hodiny před koncem přidejte rajčata a tymián.

Podívejte s bramborovou kaší*.

Bramborová kaše: brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte ve slané vodě do měkka. Slijte. Přidejte kousek másla a mléko a nechte chvíli pod pokličkou prohřát. Celou směs rozmixujte tyčovým mixérem nebo důkladně rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. Podle chuti dosolte.

hovezi_se_susenymi_rajcaty

** Já mám litinový hrnec z Ikea Senior a jsem s ním nad míru spokojená.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s