Rychlý recept s neobvyklou kombinací rajčat a smetanového základu.
100 g slaniny nakrájené na malé kousky (může být v celku nebo plátková)
1 konzerva loupaných rajčat
200 g hrášku (čerstvý nebo mražený)
50 g mascarpone
5 lístků bazalky, nakrájené
olivový olej, sůl, pepř
30 g parmazánu, strouhaného
těstoviny*
* Původní recept uváděl farfalle (mašličky), my podávali s tagliatelle (široké nudle).
V hlubší pánvi osmažte slaninu (můžete použít olej, ale pokud bude hodně tučná, tak není potřeba).
Přidejte rajčata, osolte a opepřete a nechejte 5 minut vařit.
Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut (nebo až bude hrášek měkký).
Odstavte z ohně, vmíchejte bazalku a nechte rozpustit mascarpone.
Těstoviny na talíři přelijte omáčkou a posypejte parmazánem.