Žampionový krém

Hustá, sytá a jemná polévka.

2 lžíce másla
1 cibule, najemno nakrájená
300 g žampionů, nakrájených na kousky
1 lžíce hladké mouky
750 ml mléka
100 ml smetany
50 g parmazánu
sůl, pepř

Na másle zvolna osmažte cibuli. Přidejte žampiony a smažte cca 3 minuty.

Zaprašte moukou a minutu míchejte.

Zalijte mlékem, přiveďte k varu a vařte 10 minut.

Rozmixujte na krém.

Vmíchejte smetanu a prohřejte. Osolte a opepřete.

Podávejte posypané strouhaným parmazánem.

zampionovy_krem

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s