Jemný pórkový krém

Hustý krém s jemnou chutí ve stylu francouzské vichyssoise. Pár ingrediencí v geniální kombinaci.

porkova_polevka

1 velký pórek
2 malé brambory
100 ml smetany (klidně 30%)
3 lžíce másla
sůl

Pórek důkladně opláchněte od písku a nakrájejte na kolečka, bílou i zelenou část.

Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

V konvi si ohřejte 1 litr vody.

V hrnci rozpusťte 2 lžíce másla a pár minut na něm opékejte pórek. Přidejte brambory a zalijte horkou vodou. Důkladně posolte.

Přikryjte pokličkou a nechte cca 15 minut vařit, až budou brambory měkké a pórek vláčný.

Rozmixujte na hladký krém.

Přidejte smetanu a lžičku másla. Podle potřeby případně dosolte.

Polévku můžete podávat horkou nebo pokojové teploty.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s