Jemný pórkový krém

Hustý krém s jemnou chutí ve stylu francouzské vichyssoise. Pár ingrediencí v geniální kombinaci.

1 velký pórek
2 malé brambory
100 ml smetany (klidně 30%)
3 lžíce másla
sůl

Pórek důkladně opláchněte od písku a nakrájejte na kolečka, bílou i zelenou část.

Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

V konvi si ohřejte 1 litr vody.

V hrnci rozpusťte 2 lžíce másla a pár minut na něm opékejte pórek. Přidejte brambory a zalijte horkou vodou. Důkladně posolte.

Přikryjte pokličkou a nechte cca 15 minut vařit, až budou brambory měkké a pórek vláčný.

Rozmixujte na hladký krém.

Přidejte smetanu a lžičku másla. Podle potřeby případně dosolte.

Polévku můžete podávat horkou nebo pokojové teploty.

porkova_polevka

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s