Dip z pečeného lilku

Jednoduchá směs, výborná jako příloha k masu nebo jako dip k nachos. Pokud grilujete, udělejte lilek na grilu místo v troubě. Dip získá nezaměnitelnou uzenou chuť.

1 lilek
1 kelímek řeckého jogurtu
1 stroužek česneku, drcený
šťáva z půlky citrónu
hrst sekaného čerstvého koriandru
sůl, pepř

+ olivový olej

Lilek rozpulte, pokapejte trochou oleje a pečte v troubě na 200 stupňů cca 20-30 minut (podle velikosti), než bude lilek měkký. Poznáte to, když do něj píchnete vidličkou 🙂

Lilek vydlabejte lžící ze slupky a vidličkou nadrťte na malé kousky. Smíchejte s ostatními ingrediencemi a nechte vychladit.

tzatziki
Advertisements

2 thoughts on “Dip z pečeného lilku

  1. Pingback: Masové šištičky s arašídy | Kvíčala na talíři

  2. Pingback: Test kuchařky – Provence | Kvíčala na talíři

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s