Dip z pečeného lilku

Jednoduchá směs, výborná jako příloha k masu nebo jako dip k nachos. Pokud grilujete, udělejte lilek na grilu místo v troubě. Dip získá nezaměnitelnou uzenou chuť.

1 lilek
1 kelímek řeckého jogurtu
1 stroužek česneku, drcený
šťáva z půlky citrónu
hrst sekaného čerstvého koriandru
sůl, pepř

+ olivový olej

Lilek rozpulte, pokapejte trochou oleje a pečte v troubě na 200 stupňů cca 20-30 minut (podle velikosti), než bude lilek měkký. Poznáte to, když do něj píchnete vidličkou 🙂

Lilek vydlabejte lžící ze slupky a vidličkou nadrťte na malé kousky. Smíchejte s ostatními ingrediencemi a nechte vychladit.

tzatziki
Reklamy

2 komentáře: „Dip z pečeného lilku

  1. Pingback: Masové šištičky s arašídy | Kvíčala na talíři

  2. Pingback: Test kuchařky – Provence | Kvíčala na talíři

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s