Platýs s medovo-hořčičnou omáčkou

Platýs je jemná ryba s decentní chutí, která snese výraznější doprovod.

2 porce platýse, filety
200 ml smetany na vaření
1 šalotka, najemno nakrájená
1 lžička medu
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce másla
1 lžička citronové šťávy
sůl, pepř

Plátky ryby osolte, opepřete, a z obou stran osmažte na másle. Vyjměte a uchovejte v teple.

Ve stejné pánvi osmažte šalotku, přidejte med, hořčici, citronovou šťávu. Zalijte smetanou, prohřejte a nechte chvíli vařit, až omáčka zhoustne.

Porce ryby podávejte přelité omáčkou, s kuskusem nebo opečenými bramborami.

platys_s_medovo-horcicnou_omackou
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s