Vepřové souvlaki

Vzpomínka na minulou dovolenou v Řecku, nebo jen jako reklama na tu budoucí 🙂

Na čtyři porce si nachystejte:
500-600 g vepřové panenky*
100 ml olivového oleje
100 ml červeného vína
hrst čerstvé máty, nasekané
kůra a šťáva z 1 citrónu
stroužky česneku, utřené

* Výtečné jsou souvlaki i s jehněčím masem.

Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta.

Ze zbývajících ingrediencí smíchejte v míse marinádu (opravdu v ní není sůl) a do ní ponořte maso. Nechte odpočinout v lednici, alespoň 2 hodiny, klidně ale i přes noc.

Kousky masa napíchejte na špejle, osolte, a za všech stran opečte na pánvi (v létě hoďte na gril).

Podávejte s tzatziki a pečivem. Výbornou přílohou jsou také citronové brambory.

veprove_souvlaki

“Souvlaki” je řecky “špejle”. Takže když maso opečete jen tak, nebudou to souvlaki. Ale dobrý to bude tak jako tak 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s