Vepřové souvlaki

Vzpomínka na minulou dovolenou v Řecku, nebo jen jako reklama na tu budoucí 🙂

Na čtyři porce si nachystejte:
500-600 g vepřové panenky*
100 ml olivového oleje
100 ml červeného vína
hrst čerstvé máty, nasekané
kůra a šťáva z 1 citrónu
stroužky česneku, utřené

* Výtečné jsou souvlaki i s jehněčím masem.

Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta.

Ze zbývajících ingrediencí smíchejte v míse marinádu (opravdu v ní není sůl) a do ní ponořte maso. Nechte odpočinout v lednici, alespoň 2 hodiny, klidně ale i přes noc.

Kousky masa napíchejte na špejle, osolte, a za všech stran opečte na pánvi (v létě hoďte na gril).

Podávejte s tzatziki a pečivem. Výbornou přílohou jsou také citronové brambory.

veprove_souvlaki

„Souvlaki“ je řecky „špejle“. Takže když maso opečete jen tak, nebudou to souvlaki. Ale dobrý to bude tak jako tak 😉

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s