Citronové brambory

Příloha s báječně svěží chutí, do které se taky zamilujete.

750 g brambor, nejlépe nových
kůra a šťáva z 1 citrónu
1 lžíce dijonské hořčice
100 ml panenského olivového oleje
mořská sůl
1 jarní cibulka, tence pokrájená (případně pažitka)

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Starší brambory potom oloupejte, ale nové můžete nechat i se slupkou. Nakrájejte na kousky velikosti sousta.

Smíchejte citronovou šťávu s hořčicí a kůrou a postupně všlehejte olej. Zálivku promíchejte s bramborami, osolte a vmíchejte cibulku.

citronove_brambory
Advertisements

One thought on “Citronové brambory

  1. Pingback: Vepřové souvlaki | Kvíčala na talíři

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s