Citronové brambory

Příloha s báječně svěží chutí, do které se taky zamilujete.

750 g brambor, nejlépe nových
kůra a šťáva z 1 citrónu
1 lžíce dijonské hořčice
100 ml panenského olivového oleje
mořská sůl
1 jarní cibulka, tence pokrájená (případně pažitka)

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Starší brambory potom oloupejte, ale nové můžete nechat i se slupkou. Nakrájejte na kousky velikosti sousta.

Smíchejte citronovou šťávu s hořčicí a kůrou a postupně všlehejte olej. Zálivku promíchejte s bramborami, osolte a vmíchejte cibulku.

citronove_brambory
Reklamy

One thought on “Citronové brambory

  1. Pingback: Vepřové souvlaki | Kvíčala na talíři

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s