Medailonky s hermelínovou omáčkou

Jednoduchá kombinace výrazného sýra a jemné smetany s výtečným křehkým masem.

1 vepřová panenka
1 smetana ke šlehání
2 hermelíny
1 lžíce dijonské hořčice
tymián
máslo
sůl, pepř

Maso nakrájejte na 2centrimentrové plátky, promačkejte (je křehké, rozmlátit paličkou by bylo škoda), osolte a opepřete. Rozehřejte máslo na nepřilnavé pánvi a plátky masa z obou stran opečte, asi 3-5 minut podle tloušťky masa. Nevysušte. Vyjměte a uchovejte v teple.

Do pánve nalijte smetanu a tymián a promíchejte s vypečenou šťávou. Přidejte hořčici a sýr a nechte rozpustit.

Medailonky podávejte přelité omáčkou. Vynikající přílohou jsou šťouchané brambory*.

medailonky_s_hermelinem

* Oloupané brambory nakrájejte a uvařte v osolené vodě. Slijte a do hrnce přidejte lžíci másla a cca půlku najemno nakrájené cibule (vhodná je i šalotka). Nechte pod pokličkou asi 10 minut stát. Potom rozmačkejte vařečkou nebo šťouchadlem na brambory.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s