Vzpomínka na Španělsko.
300 g rýže na paellu/rizoto*
400 g mražených mořských plodů
900 ml kuřecího vývaru
1 konzerva sekaných rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
šťáva z 1/2 citrónu
1 lžička sladké papriky
1 lžička tymiánu
sůl, pepř
* Použijte kulatozrnnou rýži, která vsákne hodně vody. V našich obchodech se už běžně dá koupit odrůda Arborio – mimo jiné v DM, Marks & Spencer apod.
Na lžíci oleje smažte cibuli do změknutí, přidejte česnek a nechte rozvonět. Vmíchejte papriku, tymián a rýži a asi minutu míchejte (paprika se připaluje). Přidejte rajčata a většinu vývaru a za občasného míchání vařte asi 15 minut, až bude rýže na skus měkká. V případě potřeby dolévejte vývar, rýže by i na konci měla být v troše tekutiny.
Mořské plody rozmrazte (např. pár minut v horké vodě) a přidejte na 5 minut do rýže.
Na závěr dochuťte citronovou šťávou, dosolte a opepřete.