Paella s mořskými plody

Vzpomínka na Španělsko.

300 g rýže na paellu/rizoto*
400 g mražených mořských plodů
900 ml kuřecího vývaru
1 konzerva sekaných rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
šťáva z 1/2 citrónu
1 lžička sladké papriky
1 lžička tymiánu
sůl, pepř

* Použijte kulatozrnnou rýži, která vsákne hodně vody. V našich obchodech se už běžně dá koupit odrůda Arborio – mimo jiné v DM, Marks & Spencer apod.

Na lžíci oleje smažte cibuli do změknutí, přidejte česnek a nechte rozvonět. Vmíchejte papriku, tymián a rýži a asi minutu míchejte (paprika se připaluje). Přidejte rajčata a většinu vývaru a za občasného míchání vařte asi 15 minut, až bude rýže na skus měkká. V případě potřeby dolévejte vývar, rýže by i na konci měla být v troše tekutiny.

Mořské plody rozmrazte (např. pár minut v horké vodě) a přidejte na 5 minut do rýže.

Na závěr dochuťte citronovou šťávou, dosolte a opepřete.

paella_s_morskymi_plody

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s