Cizrnová polévka se špenátem

Užijte si tuhle kombinaci vonící Indií.

1 cibule, najemno nakrájená
2 stroužky česneku, nasekané
3 brambory, najemno nakrájené
1 konzerva cizrny
2 hrsti listového špenátu, pokrájeného (mimo sezónu použijte mražený listový, zalijte ho horkou vodou a nechte povolit)
1 kelímek zakysané smetany
1 litr zeleninového vývaru
1 lžička harrisy
1 lžíce tahini
2 lžičky římského kmínu*
2 lžičky mletého koriandru

* Např. v Praze seženete U Salvátora. .

Na troše oleje pozvolna osmažte cibuli a česnek. Přijdete kmín a koriandr, nechce asi dvě minuty provonět.

Zalijte vývarem a přidejte brambory. Vařte asi 10 minut.

Přidejte slitou cizrnu.

Smíchejte smetanu, harrisu a tahini a vmíchejte do polévky.

Na závěr přidejte špenát. Pokud jste ho měli rozmražený, ještě prohřejte.

cizrnova_polevka_se_spenatem
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s