Užijte si tuhle kombinaci vonící Indií.
1 cibule, najemno nakrájená
2 stroužky česneku, nasekané
3 brambory, najemno nakrájené
1 konzerva cizrny
2 hrsti listového špenátu, pokrájeného (mimo sezónu použijte mražený listový, zalijte ho horkou vodou a nechte povolit)
1 kelímek zakysané smetany
1 litr zeleninového vývaru
1 lžička harrisy
1 lžíce tahini
2 lžičky římského kmínu*
2 lžičky mletého koriandru
* Např. v Praze seženete U Salvátora. .
Na troše oleje pozvolna osmažte cibuli a česnek. Přijdete kmín a koriandr, nechce asi dvě minuty provonět.
Zalijte vývarem a přidejte brambory. Vařte asi 10 minut.
Přidejte slitou cizrnu.
Smíchejte smetanu, harrisu a tahini a vmíchejte do polévky.
Na závěr přidejte špenát. Pokud jste ho měli rozmražený, ještě prohřejte.