Výborná a sytá zeleninová polévka.
2 řapíky celeru, nakrájené
1 střední cibule, najemno nakrájená
2 lžičky drceného kmínu
600 ml zeleninového vývaru
1 plechovka krájených rajčat
1 plechovka cizrny
100 g zelených lusků (čerstvé nebo mražené)*
kůra a šťáva z 1/2 citrónu
sůl, pepř
čerstvý koriandr
* Lze použít i mražené, ale nejsou tak dobré. Ty případně přidejte do polévky o krok později, nepotřebují toik času.
Na oleji pozvolna osmažte cibuli a celer. Poprášíte kmínem a krátce osmažte. Zalijte vývarem.
Přidejte rajčata, cizrnu, fazolky a opepřete. Po deseti minutách přidejte citronovou kůru a šťávu.
Před podáváním dochuťte koriandrem.
Můžete také část polévky rozmixovat, aby tvořila dojem více husté.