Švestky ve slanině s mandlí

Rychlé a velmi vděčné zobání.

sušené švestky
plátková slanina*
mandle, oloupané
+ párátka

* Vybírejte prorostlou slaninu. Hodně masová se při balení rozpadá. A nebojte se toho tuku, on se vypeče a plátek se kolem švestky pěkně zatáhne.

Švestky přepulte. Půlky naplňte mandlemi. I když jsou švestky sušené, mají celkem mazlavý vnitřek a mandle se do nich krásně vtlačují. Plněné švestky balte do plátků slaniny (z běžně dostupné slaniny můžete nakrájet tři široké pásky) a přichytávejte párátky.

Položte na papírem vyložený plech a pečte na 180 stupňů 10-15 minut. Nejlepší jsou podávané ještě teplé. (Obrázek je před pečením, potom už jsem to nestihla zachytit.)

svestky_ve_slanine
Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s