Spaghetti carbonara

Klasika všech klasik.

100 g slaniny, nakrájené na malé kousky
2 stroužky česneku, nasekané najemno
2 lžíce smetany ke šlehání*
3 vejce
špagety – vyzkoušejte s čerstvými těstovinami, je to fakt zážitek
50 g parmazánu, nastrouhaného
sůl, čerstvě mletý pepř

Pozor, v tomto receptu neplatí, že těstoviny čekají na omáčku, takže začněte právě tím, že si uvaříte špagety.

Vejte si rozklepněte do misky, osolte, opepřete, přidejte smetanu a lehce rozšlehejte vidličkou.

Zatím nechte slaninu vysmažit na nepřilnavé pánvi. Do vysmaženého tuku následně přidejte česnek a krátce ho osmažte.

Přidejte špagety a promíchejte.

Těstoviny zalijte vaječnou směsí a za téměř stálého míchání krátce prohřeje. Cílem není, aby se z vajíček stala vysušená hmota, celá směs má být vláčná.

Dochuťte parmazánem a podle potřeby ještě dosolte a/nebo opepřete.

uhlirske_spagety
* Kuchaři celého světa vedou nekonečný spor o to, jestli to tohoto jídla smetana patří, nebo ne. Je to asi tak půl napůl. Já preferuji variantu se smetanou, vajíčka se tak rychle nevysuší a jídlo je krémovější.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s