Klasika všech klasik.
100 g slaniny, nakrájené na malé kousky
2 stroužky česneku, nasekané najemno
2 lžíce smetany ke šlehání*
3 vejce
špagety – vyzkoušejte s čerstvými těstovinami, je to fakt zážitek
50 g parmazánu, nastrouhaného
sůl, čerstvě mletý pepř
Pozor, v tomto receptu neplatí, že těstoviny čekají na omáčku, takže začněte právě tím, že si uvaříte špagety.
Vejte si rozklepněte do misky, osolte, opepřete, přidejte smetanu a lehce rozšlehejte vidličkou.
Zatím nechte slaninu vysmažit na nepřilnavé pánvi. Do vysmaženého tuku následně přidejte česnek a krátce ho osmažte.
Přidejte špagety a promíchejte.
Těstoviny zalijte vaječnou směsí a za téměř stálého míchání krátce prohřeje. Cílem není, aby se z vajíček stala vysušená hmota, celá směs má být vláčná.
Dochuťte parmazánem a podle potřeby ještě dosolte a/nebo opepřete.