Zeleninové lasagne

Lasagne nemusí nutně plavat jen v boloňské omáčce 🙂

250 g lasagní
1 velká lučina
150 g pecorina, nastrouhané nahrubo
1 střední cuketa, nakrájená na tenké plátky
4-5 rajčat, nakrájená na malé kostičky
trocha mléka
sůl, pepř
olivový olej

Lučinu osolíme, opepříme a pomocí mléka vytvoříme hladší krém.

Do olejem vytřené zapékací mísy klademe následující vrstvy:

– lasagne
– potřeme je lučinou
– poklademe plátky cuket
– posypeme rajčaty
– posypeme pecorinem

Takto střídáme, dokud nám nedojdou ingredience (podle velikosti nádoby, jsou to 2-3 vrstvy). Končíme těstovinami, které potřeme olejem. Nádobu zakryjeme (případně zabalíme alobalem) a pečeme 35-45 minut na 200 stupňů.

zeleninove_lasane

Varianta, ve které jsem cuketu vyměnila za lilek:

lasane_s_lilkem

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s