Zeleninové lasagne

Lasagne nemusí nutně plavat jen v boloňské omáčce 🙂

250 g lasagní
1 velká lučina
150 g pecorina, nastrouhané nahrubo
1 střední cuketa, nakrájená na tenké plátky
4-5 rajčat, nakrájená na malé kostičky
trocha mléka
sůl, pepř
olivový olej

Lučinu osolíme, opepříme a pomocí mléka vytvoříme hladší krém.

Do olejem vytřené zapékací mísy klademe následující vrstvy:

– lasagne
– potřeme je lučinou
– poklademe plátky cuket
– posypeme rajčaty
– posypeme pecorinem

Takto střídáme, dokud nám nedojdou ingredience (podle velikosti nádoby, jsou to 2-3 vrstvy). Končíme těstovinami, které potřeme olejem. Nádobu zakryjeme (případně zabalíme alobalem) a pečeme 35-45 minut na 200 stupňů.

zeleninove_lasane

Varianta, ve které jsem cuketu vyměnila za lilek:

lasane_s_lilkem

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s