Žampionová polévka s parmazánem

Trošku netradiční polévka, ale rozhodně nezklame.

Na zhruba 3 porce:
250 g žampionů, nakrájených najemno
600 ml zeleninového vývaru
1 cibule, nakrájená najemno
50 g parmazánu vcelku i s kůrkou
2 lžíce másla
sůl, pepř
pažitka, nasekaná

Na másle pozvolna osmahněte cibuli. Přidejte žampiony, krátce osmažte, přikryjte pokličkou a chvíli také poduste.

Zalijte vývarem a přidejte sýrovou kůrku. Vařte cca 15 minut. Před podáváním kůrku vylovte (nevyhazovat, je změklá a dobrá). Osolte, opepřete.

Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a pažitkou.

houbova_polevka_se_syrem
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s